Op 17 en 18 december vindt een grote update van Mijn Crisicom en de Cursuskalender plaats. Beide zijn hierdoor deze dagen niet bereikbaar. Heeft u vragen? Bel 033 - 7074797.
  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht

Crisicom Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening

Veiligheids- en Vluchtwegplattegrond

Professionele, duidelijke en overzichtelijke veiligheids- en vluchtwegplattegronden

Hoe is het met uw veiligheidsplattegrond gesteld? Is deze nog steeds up to date? Duidelijk en helder, goed leesbaar voor iedereen (dus ook voor uw bezoeker)?

Onze werkwijze, slechts 5 simpele stappen

Met ons 5 stappenplan is het eenvoudig om veiligheidsplattegronden en vluchtwegplattegronden te maken. We doen dit snel, voordelig, comform de gangbare normering en indien naar wens in uw huisstijl. Veiligheidsplattegronden en vluchtwegplattegronden zijn een cruciaal onderdeel van een bedrijfsnoodplan en ontruimingsplan.


1.Voorbereiding
Als basis gebruiken we de tekeningen die u al heeft. We zijn daar zeer flexibel in. Het liefst hebben we actuele AutoCAD-tekeningen, maar we begrijpen dat die lang niet altijd voor handen zijn. In dat geval zijn bouwtekeningen, schetsen e.d ook voldoende, in elk format dat u heeft. Mail ons uw bestanden met uw opmerkingen. Zijn uw bestanden groter dan 2MB? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij geven u meer informatie.

2. Voorstel
Op basis van uw bestanden sturen wij u een gedetailleerde prijsopgave retour met duidelijke afspraken over hoe we te werk gaan en welke prijs daar tegenover staat, zodat u ook uw prijs kan verantwoorden en doorberekenen.  Er zijn verschillende layouts mogelijk.
Nadat we het eens zijn over het voorstel gaan we aan het werk.

3. Basistekening
U ontvangt een basistekening van de betreffende locatie(s) in het formaat naar wens (zoals PDF of AutoCAD). Hierop maakt u met de hand of in het bestand, uw aantekeningen, aanpassingen en opmerkingen. U ontvangt daarvoor een duidelijke codelijst om aan te geven welke pictogrammen waar geplaatst moeten worden. (Tegen een redelijke vergoeding kunnen wij deze inventarisatie ook voor u uitvoeren.)
U stuurt ons het gewijzigde bestand, of een scan van uw aantekeningen retour.

4. Evaluatie
U ontvangt een complete versie van een veiligheidsplattegrond en 1 ontruimingsplattegrond, inclusief uw aantekeningen, retour. Indien u daarop nog wijzigen wenst doen we stap 3 en 4 opnieuw, net zo vaak totdat u volledig tevreden bent. Pas dan gaan we over tot stap 5.

5. Levering
U ontvangt een link voor de complete set documenten, als PDF en indien gewenst als AutoCAD. Deze kunnen worden geprint in hoge resolutie op het formaat naar keuze. U wilt liever een geprinte versie ontvangen? Ook dat is mogelijk! Binnen enkele dagen sturen wij deze naar het adres van uw keuze.

  •     Veiligheidsplattegrond op A3-formaat € 97,50 *) (geplastificeerd)
  •     Ontruimings-/ vluchtwegplattegrond op A3-formaat € 37,50 *) (niet geplastificeerd)

*) Genoemde tarieven zijn gebaseerd op digitale aanlevering (bij voorkeur in AutoCAD), geplastificeerd, evt. meerdere keuzemogelijkheden voor inlijsten, prijzen excl. btw). Vuistregel: per verdieping 1 veiligheidsplattegrond en per brandslanghaspel of brandmelder 1 ontruimingsplattegrond.

Veiligheidsplattegronden
De plattegronden voor het noodplan zijn voorzien van genormaliseerde symbolen. Op die manier geven de veiligheidsplattegronden een goed overzicht van het verloop van vluchtroutes en waar zich specifieke veiligheidsmiddelen bevinden. Naast de plattegronden in het noodplan levert Crisicom ook een tweetal extra sets veiligheidsplattegronden, voor zowel de Operationeel Leidinggevende BHV als voor de reguliere hulpverleningsdiensten.

Ontruimplattegronden
De veiligheidsplattegronden in het noodplan zijn tevens de basis voor de ontruimplattegronden. Deze worden op strategische punten op de muur aangeboden ter oriëntatie van de aanwezigen. Hierop staan niet alleen de vluchtroutes duidelijk aangegeven, maar ook de aanwezige veiligheidsmiddelen, zoals brandblussers en EHBO-middelen. De ontruimplattegronden kunnen worden gecombineerd met de algemene instructies bij brand, ongeval en ontruiming, waardoor alle benodigde informatie overzichtelijk op één punt beschikbaar is.

 

  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht