Meer weten over Crisismanagement? Schrijf u nu in voor de open inschrijving in februari!
  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht

Crisicom Crisismanagement en Bedrijfshulpverlening

Mediatraining

Crisiscommunicatie: 'De Aarde is Rond', de meest complete mediatraining
‘Zo heb ik het niet bedoeld...’ Een veel gehoorde reactie wanneer de boodschap die u over had willen brengen, door de media anders wordt geïnterpreteerd. Toch is het meestal zo dat uw woorden door de journalist wel correct worden weergegeven. Echter wat u zelf wilde zeggen is niet duidelijk of volledig genoeg voor het voetlicht gebracht. Daarnaast wijzen cijfers uit dat 70% van de communicatie non-verbaal is en dat slechts 30% over de inhoud zelf gaat. De camera kan daarbij een obstakel zijn voor wie zelden of nooit een interview heeft gegeven.

It takes 20 years to build a reputation, and only five minutes to ruin it.” Warren Buffett

De camera draait door!
Hoe staat u de media te woord? Wat is handig en wat niet, waar moet u rekening mee houden en waar moet u op letten? Heeft u uw zenuwen onder controle? Is er een goede balans tussen empathie en assertiviteit? Lukt het u uw boodschap kort en krachtig onder woorden te brengen? Brengt u ook datgene over wat u ook daadwerkelijk kwijt wilt? Maar bovenal: hoe brengt u dit in de praktijk, voor een draaiende camera en met een microfoon onder de neus? Enig idee welke gevolgen uw uitspraken kunnen hebben? Gelukkig valt dit allemaal prima te leren en te oefenen.

Met professionals uit de media en communicatiewereld!


De complete mediatraining: De Aarde is Rond, elke dag live!
Crisicom heeft samen met professionals uit de media en communicatiewereld een ééndaagse intensieve mediatraining ontwikkeld waarin echt alles aan bod komt! Alle aspecten van het te woord staan komen aan bod. Schrijvende pers, radio- en televisiejournalistiek. Van regionaal, landelijk tot en met het aanschuiven aan tafel bij De Aarde is Rond. Het programma dat elke dag live op televisie is, primetime, waar iedereen naar kijkt en de volgende dag over spreekt. En áls u dan terecht bent gekomen in een crisissituatie en u aan tafel bij De Aarde is Rond naar de hoed en de rand wordt gevraagd, kunt u maar beter weten waar u rekening mee moet houden. Tijdens deze oefensessie leren de professionals u wat u wel en niet kunt zeggen. 'Zo heb ik het niet bedoeld' telt namelijk niet voor de media...

Een training waarvan professionals uit het communicatievak, met veel (hectische) mediapraktijkervaring,  bevestigen dat alles, maar dan ook echt álles aan bod komt. Wilt u meer weten over deze unieke training? Bel 033-  707 4797 en vraag naar Arnold van Dam of Sylvester Bennema, of mail naar info@crisicom.nl.

PROGRAMMA De meest complete mediatraining 'De Aarde is Rond’
Duur 6 uur, van ’s middags 15.00 tot ’s avonds 21.00 uur, inclusief diner (dat betekent filevrije reistijden en goed inpasbaar in drukke agenda’s). Het maximum aantal deelnemers voor deze training bedraagt 6.

Invulling programma
In een korte theoriesessie krijgt u alle praktische handvatten in het omgaan met de media aangereikt. Na een pauze voor aperitief en diner volgt een hele serie praktijksimulaties, variërend van een kranteninterview, radio-interview, televisie-interview en het geven van een persconferentie tot en met het aanschuiven in de studio aan tafel bij de presentator van het populaire actualiteitenprogramma “De Aarde is Rond!”.
De camera draait en u kunt in een veilige setting volop oefenen. De opnamen van uw optreden wordt gezamenlijk bekeken. Zo krijgt u maximaal feedback over het effect van uw interview/boodschap. Elke kijker beleeft een interview anders en het is belangrijk ook van de mededeelnemers te leren hoe uw optreden overkomt.

Opleidingslocatie
De training wordt verzorgd op het Praktijkcentrum voor Crisismanagement van Crisicom in Amersfoort. U wordt geplaatst in een realistische setting waar u in 5 verschillende praktijksimulaties wordt geconfronteerd met verslaggevers van verschillende soorten media. Er wordt gewerkt met een vast scenario en voorafgaand aan iedere nieuwe praktijksimulatie krijgt u eerst een televisiejournaal te zien met de laatste ontwikkelingen. Hierdoor wordt u helemaal in het verhaal, in de situatie, getrokken en kunt u met overtuiging de uitdaging aan. In de backstage en regieruimte volgen de overige cursisten de verschillende interviews.

Werkwijze
In deze training wordt gebruik gemaakt van een ervaren docent, een beeldregisseur, een programmaregisseur/oefenleider, een zestal verschillende acteurs en twee moderne 3-camera televisiestudio’s met verschillende sets, verbonden aan een backstage en regieruimte, waardoor uw optreden helder in beeld wordt gebracht. Bij de interviews wordt gebruik gemaakt van een ENG-team, bestaande uit een cameraman, geluidsman, verslaggever en programmaregisseur. De beelden worden geregistreerd in de regie op de studiocomputers en zijn voor de overige deelnemers live te volgen via grote monitoren in de backstage.

  •  Realistisch
  •  Praktijkgericht
  •  Belevingsgericht